تورم سالانه ۸.۶ درصد شد

در شرایطی که مرکز امار ایران نرخ تورم کشور را در ۱۲ ماه منتهی به دی ماه ۶.۹ درصد اعلام کرده بود رئیس کل بانک مرکزی این نرخ را امروز ۸.۶ درصد ذکر کرد و گفت: امسال بعد از ۲۵ سال شاهد تک رقمی شدن نرخ تورم بودیم

در شرایطی که مرکز امار ایران نرخ تورم کشور را در ۱۲ ماه منتهی به دی ماه ۶.۹ درصد اعلام کرده بود رئیس کل بانک مرکزی این نرخ را امروز  ۸.۶ درصد ذکر کرد و گفت: امسال بعد از ۲۵ سال شاهد تک رقمی شدن نرخ تورم بودیم که این دستاورد بزرگی برای کشور محسوب می‌شود. ولی الله سیف در ششمین همایش سیاست‌های پولی و چالش‌های بانکداری افزود: شرایط اقتصادی کشور روند مثبتی را نشان می دهد، این در حالی است که تورم دیماه هم امروز اعلام می شود که بر اساس آن، نرخ تورم نقطه به نقطه دیماه، به ۹.۶ درصد رسیده و پیش بینی می شود که در طول سال ۹۵ بعد از ۲۵ سال تورم تک رقمی داشته باشیم که این دستاورد مهمی است. نرخ تورم متویط سالانه منتهی به دیماه امسال هم ۸.۶ درصد است.

رئیس کل بانک مرکزی که در همایش پولی و بانکی سخنرانی کرده افزود: در مورد رشد اقتصادی باید گفت برخی اوقات به نظر می رسد که نسبت به دستاوردهای برجام اجحاف می شود، اگرچه ما انتقاداتی داریم ولی کسی نمی تواند منکر دستاوردهای اقتصادی برجام شود، همانطور که حجم صادرات نفت، دسترسی ها و گشایش های نظام بانکی نیز افزایش یافته، به هرحال وضع موجود به هیچ عنوان قابل مقایسه با قبل از برجام نیست.

به گفته وی، بی انصافی است که اگر این دستاوردها را نادیده بگیریم؛ قابل تردید نیست دستاوردهایی که در آرامش و ثبات بازار ارز در کشور به وجود آمده نسبت به گذشته شرایط مطلوبی است و کاهش دامنه نوسانات نرخ ارز و کنترل و منطقی کردن نرخ آن، نشانگر آن است که بانک مرکزی اجازه داده که نرخ ارز نوسان اقتصادی داشته باشد.

سیف ادامه داد: بر اساس آمارهایی که اعلام شده، اقبال برگشت مجدد فعالان مرتبط با تجارت خارجی کشور به سمت نظام بانکی قابل مشاهده بوده که این امر، نشانگر روند مثبت است، ضمن اینکه منابع ارزی کشور وضعیت خوبی دارد و ارتباطات بانکی کشور نیز شرایط مطلوب تری نسبت به گذشته دارد و این فضایی را ایجاد می کند که وضعیت با ثبات ارزی استمرار خواهد داشت و مسائل امروز نیز زودگذر است.

وی افزود: نکته دیگر در رابطه با جهت گیری هایی است که امروز مشاهده می شود، به این معنا که علیرغم چالش هایی که در نظام بانکی، به چشم می خورد باید گفت که نظام بانکی مسئولیتی در اقتصاد دارد که به دلیل شرایط خاص آن، توقف خدمات امکان پذیر نیست؛ چراکه اقتصاد ما بانک محور است و باید تامین مالی اقتصاد انجام شود، به خصوص اینکه باید از رکود خارج شده و می خواهیم تحرک داشته باشیم.

به گفته سیف، دستاوردهای نیمه اول سال جاری نیز ارزشمند است که البته از جمله حداقل دستاوردهای برجام به شمار می رود؛ به این معنا که رشد اقتصادی نیمه اول را به ۷.۴ درصد رقم زده است، ولی اقدامات دیگری نیز لازم است انجام شود، بنابراین تلاش داریم علیرغم اینکه دچار تنگنای مالی هستیم، سعی کنیم منابع تسهیلاتی موجود را به سمت اثربخشی بیشتر پیش برده و تلقی استفاده بهینه از منابع موجود را به کار ببریم. رئیس کل بانک مرکزی  افزود: هدایت منابع محدود نظام بانکی به سمت بنگاههای کوچک و متوسط از دیگر برنامه هایی بود که تحرک اقتصادی و اشتغال را ایجاد کرد.

کد خبر 16512

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 14 =